Σελίδες

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Ανακεφαλαιοποίηση στην Εθνική Ασφαλιστική


Με 500 εκατ. ευρώ ενισχύθηκαν τα Ίδια Κεφάλαια της Εθνικής Ασφαλιστικής μετά την απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να καλύψει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής στα πλαίσια των αναγκών ανακεφαλαιοποίησης της Εταιρείας και με τη λήψη της σχετικής έγκρισης από την Τράπεζα της Ελλάδος. Οι ανάγκες αυτές προέκυψαν
μετά την οικειοθελή συμμετοχή της Εθνικής Ασφαλιστικής στο PSI.
H απόφαση της Εθνικής Τράπεζας, βασικού μετόχου της Εθνικής Ασφαλιστικής, προέβλεψε την κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της «ΑΕΕΓΑ Η ΕΘΝΙΚΗ» μέχρι του ποσού των 650 εκατ. ευρώ.
Η απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να προχωρήσει στην ανακεφαλαιοποίηση της θυγατρικής της Εταιρείας, ανεξάρτητα μάλιστα από την ανακεφαλαιοποίηση της ίδιας της Τράπεζας, καταδεικνύει τη σημασία που αποδίδει ο Μέτοχος στην αξία της συγκεκριμένης Εταιρείας και στις δυνατότητές της.
Η Εθνική Ασφαλιστική, έχοντας στην παρούσα φάση υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια, δημιουργεί τις προϋποθέσεις που την οδηγούν στην απρόσκοπτη ανάπτυξη των εργασιών της και ταυτόχρονα εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο φερεγγυότητας, ενισχύοντας την αξιοπιστία της και το ήδη ισχυρό αίσθημα εμπιστοσύνης των ασφαλισμένων της.
Έχοντας πρόσφατα διασφαλίσει σημαντική μείωση του λειτουργικού της κόστους μέσω και της νέας επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας, η οποία υπεγράφη σε συμφωνία με το ανθρώπινο δυναμικό της, αξιοποιώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα πλεονεκτήματα που της δίνουν οι ενδοομιλικές συνέργειες, η Εθνική Ασφαλιστική υλοποιεί έναν φιλόδοξο σχεδιασμό που προβλέπει:
-Ενίσχυση των εργασιών της με νέα προγράμματα που εξυπηρετούν πολλές καινούργιες ανάγκες όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί μέσα από την ίδια τη συγκυρία.
- Οργανική κερδοφορία της Εταιρείας
-Ισχυροποίηση της ηγετικής της θέσης στην αγορά.
-Προετοιμασία στις συνθήκες που προβλέπει η οδηγία Φερεγγυότητα ΙΙ όποτε τελικώς εφαρμοσθεί.
Αναφερόμενος στην εξέλιξη αυτήν ο Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Δημόπουλος τόνισε:
«H παραπάνω απόφαση, για την οποία η νέα διοίκηση της Εταιρείας είχε δεσμευτεί από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της, καταγράφει με τον πιο σαφή τρόπο τη βούληση του βασικού μετόχου να αναπτύξει τις εργασίες του στη συγκεκριμένη αγορά.
Η Εθνική Ασφαλιστική, leader της εγχώριας αγοράς, καλείται σε μία εξαιρετικά δύσκολη για τη χώρα συγκυρία, να παίξει ρόλο εξυγιαντικό στο σύνολο της δοκιμαζόμενης ασφαλιστικής αγοράς, ο χάρτης της οποίας σύντομα θα είναι διαφορετικός.
Συγχρόνως καλείται και θα το πράξει, να αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματά της, προκειμένου να αναδείξει τον ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης ως συμπληρωματική της κοινωνικής»
Πηγή:insurancedaily.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου